artistieke leiding en visie

Maar een liedfestival is zijn naam alleen waardig door de mensen die het dragen. In de eerste plaats is dat onze artistiek leider van het eerste uur: Robert Holl. Zonder overdrijven is hij een van de grootste zangers en pedagogen van onze tijd. Al ruim vijftig jaar raakt hij het publiek met zijn fantastische stem en expressie. Zijn inspiratie wordt voor iedereen voelbaar als hij solo of samen met zijn ensembles optreedt en wanneer hij masterclasses verzorgt.

Holls inspiratie reikt verder dan zijn stem van wereldklasse en zijn jarenlange samenwerking met talloze zangers, pianisten en andere musici van topniveau. Door zijn jarenlange studie van het liedrepertoire en de poëzie ontwikkelde hij een unieke visie op de liedkunst, waarin hij die ziet als een mogelijkheid om de humaniteit en Freundschaftlichkeit tussen mensen te bevorderen. De componist Schubert en de dichter Goethe zijn hierin centrale figuren, maar zijn kennis van het totale repertoire is onovertroffen en levert de meest doorleefde uitvoeringen op.

Robert Holl droeg zijn visie op kunst en musiceren al met verve over op generaties zangers en pianisten. In Nederland en daarbuiten zijn bariton Henk Neven en pianist Hans Eijsackers vooraanstaande musici die zijn boodschap verder dragen. Samen met Robert Holl bereidden zij de programmering van het festival van 2022 voor en namen daaropvolgend de artisitieke leiding van hem over.

meer over Internationaal Lied Festival Zeist 

nl_NL