Edison Klassiek Oeuvreprijs voor Robert Holl

We feliciteren Robert Holl met de toekenning van de Edison Klassiek Oeuvreprijs, die hij donderdag 6 oktober kreeg uitgereikt. Een verdiende erkenning van zijn grote betekenis voor de liedwereld en een kroon op zijn glanzende carrière als lied- en operazanger. Als zanger, docent aan de masterclass en artistiek leider van het festival – een functie die hij tot en met mei van dit jaar vervulde – nam hij ons mee in alle facetten van de liedkunst. En gelukkig blijft hij aan ons festival verbonden, als beschermheer én docent, want ‘werken met jonge mensen is voor mij een levensopgave’ heeft hij meer dan eens verteld.

Feestelijk uitreiking
Tijdens de feestelijke uitreiking werd hij getrakteerd op liederen van Schubert, de componist met wiens werk zijn leven zo onlosmakelijk verbonden is. Pianist Hans Eijsackers voerde met baritons Henk Neven en Vincent Kusters respectievelijk Am Strome, Auf der Donau – Robert Holl woont immers in Krems an der Donau – Geheimnis en Nacht und Träume uit. Als kers op de taart vertolkten Hans Eijsackers en Henk Neven nog the Night Zephyr van Dargomyzhsky, want ook het Russische repertoire ligt hem na aan het hart.

Meer dan samen musiceren
Dat samen musiceren meer is ‘dan trillende lucht’, zoals in het juryrapport te lezen is, beleven we ook tijdens de recitals die hij geeft tijdens het festival. In nauwe samenwerking met Henk Neven en Hans Eijsackers, aan wie Robert Holl de artistieke leiding overdroeg, programmeert hij voor vrijdag 19 mei een ensemblerecital zoals alleen hij dat kan. We kunnen u nu al beloven dat het een afwisselende avond wordt rond Schuberts werk Gesang der Geister über den Wassern. Onderdeel van deze bijzondere avond is de zelden uitgevoerde versie van dit werk voor acht mannenstemmen, twee altviolen, twee cello’s en contrabas.

Lees de hele nieuwsbrief >

meer nieuws

Deel met anderen:

nl_NL