missie 

Iedereen zingt. Voor zichzelf, voor anderen of met anderen. Zingen is de meest directe wijze van muziek maken. Liederen – of ze nu honderden jaren oud zijn, of vandaag gecomponeerd – geven het meest direct de menselijke zielenroerselen weer. En daarom is er het Internationaal Lied Festival Zeist: om de liedkunst toegankelijk te houden en te ontwikkelen.

Het Internationaal Lied Festival Zeist werd voor het eerst in 2016 georganiseerd. In de jaren daarna groeide het uit tot een toonaangevend evenement dat een groot publiek trekt. In die korte tijd heeft het zich ontpopt tot een uniek platform voor het kunstlied in Nederland, dat genieten van klassieke liederen en het doorgeven van kennis en kunde tot zijn speerpunten heeft gemaakt. Inmiddels behoort festival tot de top van de Europese liedfestivals.

doelstelling

Het Internationaal Lied Festival Zeist is in korte tijd zowel nationaal als internationaal een toonaangevend festival geworden. Het geeft een podium aan nationale en internationale topmusici en aan veelbelovend jong talent. Het festival richt zich op de klassieke zangkunst en is voor een breed publiek toegankelijk. Door het organiseren van de masterclass en door samenwerkingsverbanden aan te gaan met amateurmusici en scholen stimuleert het festival talentontwikkeling. Zang, de oervorm van de muziekkunst, krijgt het podium dat zij verdient.

Het Internationaal Lied Festival Zeist wordt jaarlijks in mei georganiseerd. Pianist Hans Eijsackers en bariton Henk Neven vormen als duo de artistieke leiding.

nl_NL